Inlämning

INLÄMNING – SÅ GÅR DET TILL!

Vildungar är en butik där vi säljer varor på kommission. Det innebär att du lämnar in varor till butiken och vi säljer dem åt dig mot en del av vinsten. Första gången du lämnar in kläder eller leksaker startar vi ett kundkonto i ditt namn och registrerar dina kontaktuppgifter. Här samlas sedan all information kring dina inlämnade varor, uppgifter om försäljning och kommission. Du kan enbart ha ett konto per familj och vi behandlar dina personuppgifter enligt de regler och lagar som finns. Läs noga igenom de krav vi har på skick och funktion innan du lämnar in din kasse. 

Inlämning

Varje månad har du som har ett kundkonto hos oss möjlighet att lämna in en normalstor kassar med barnkläder (strl 44-164), en normalstor kasse med ytterkläder (strl 44-164) och en normalstor kasse med skor (upp till strl 36) efter säsong. Utöver det får du varje månad även lämna in en kasse med leksaker. Alla saker ska vara rengjorda/tvättade, hela, fräscha och fullt fungerande vid inlämnandet samt inköpa under de senaste fem åren. Vi tar inte emot:

  • Urtvättade, noppriga, fläckiga eller trasig kläder
  • Kläder äldre än 5 år
  • Skor med trasiga sulor eller innerfoder
  • Leksaker utan CE märkning
  • Äldre platsleksaker
  • Gamla gosedjur eller ”nöjesparksvinster” 

Vi tar gärna emot leksaker i trä samt lego och duplo.

LEKSAKER

Vi älskar att få in leksaker, och leksaker säljer BRA! Tänk bara på att leverera leksaker som är hela och fina och fungerande. Vi är ju inte en sortergård och ingen vill köpa trasiga leksaker till sina barn eller barnbarn. Alla blir också väldigt besvikna om det fattas delar på ett pussel eller spel.

Batterileksaker är roligt men inte om vi öppnar batterilocket och möts av helt förstörda batterier , i nästan alla fall är det kört och leksaken går inte att använda trots batteri byte.

Tänk alltid vad ni som inlämnare skulle vilja köpa själva.

Kolla igenom innan ni lämnar in.

Sortering och urval

När vi fått in en kasse sorterar vi innehållet och prismärker de varor som uppfyller ovan krav. Vi är hårda i urvalet och de varor som inte uppfyller kraven sorteras bort direkt och skänks till välgörande ändamål. Kläder som luktar ”källare” eller är otvättade, men som vi ändå bedömer har mer att ge, tar vi hem och tvättar själva. Då tillfaller dock hela summan av försäljningen av den varan till butiken. Vildungar äger rätten att välja vilka varor som tas till försäljning och äger också rätten att prissätta de varor som lämnats in. Riktmärke för prissättningen kommer vara 1/3 av nypriset. Är varan väldigt fin kan priset bli högre. Att Vildungar prissätter dina varor godkänner du i samband med att ditt kundkonto skapas.

Osålda varor

Om du vill hämta dina osålda varor tar du själv ansvar för att detta görs innan tvåmånadersperioden är slut. De varor som inte hämtas tillfaller då butiken eller skänks till välgörande ändamål. 

Utbetalning av kommission

Din kommission är 40% av vinsten på dina sålda varor. Utbetalning av din del av vinsten görs mot uppvisande av legitimation i butikens kassa. Utbetalning görs max 1 gång per månad. 

Vi tillämpar regler som gäller vid vinstmarginalbeskattning vid handel av begagnade varor inlämnade av privatpersoner.

Integritetspolicy

Vildungar värnar om din personliga integritet och strävar efter att skydda dina personuppgifter på bästa sätt.